Måndag 25 maj

Gör detta quiz om Danmark:


https://docs.google.com/forms/d/1VVuPcxQbpkQJwpxCiOh50YM1cVOvn8zPHa-tu6EGoKc/viewform?usp=send_form

Lilla Aktuellt i torsdags handlade om fusk på nationella prov, att IS tagit kontroll över ungefär halva Syrien, flyktingar som återvänder från bland annat flyktingläger i Turkiet till Kobane i norra Syrien, båtflyktingar från norra Afrika till den italienska ön Lambedusa, Zara Larsson och hennes selfies och bilder på instagram som ibland är feministiska.

  • Vad tycker du om fusk?
  • Om det var krig här och du var tvungen att fly, skulle du vilja återvända hit så fort som det lugnade ner sig? Eller skulle du vilja börja ett helt nytt liv någon helt annanstans? Vad finns det för för- och nackdelar med att flytta långt bort och att försöka stanna kvar i närheten?
  • Vad är selfies? Vad är feminism?

Gör detta quiz om handel och ekonomi:

Kolla om du kommer ihåg världsdelarna och världshaven:

 

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet